Glutenfria frökakor

Serverar: 35 portioner

Tid: 25 minuter

Snabba och enkla kakor, som är knaprigt goda.

Ingredienser

  • 175 g smör
  • 6 dl havregryn, Semper ren havre
  • 2 dl solroskärnor
  • ½ dl mandelmjöl
  • 1½ dl rörsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver
  • ½ dl ljus sirap
  • Garnering
  • 175 g mörk choklad
  • 1,5 dl rostade solroskärnor
  • Instruktioner

    Smält smöret i en stor kastrull. Blanda i ren havre, solroskärnor, mandelmjöl, rörsocker och vaniljsocker. Bred ut massan i en långpanna, ca 30x40 cm, med bakplåtspapper i botten och platta till. Grädda mitt i ugnen, ca 8 minuter. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron. Ringla över chokladen när bottnen svalnat. Strö över solroskärnor och tryck till dem försiktigt. Skär kakan i rutor.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben