Glutenfria frukostvåfflor

Serverar: 4 portioner

Här kommer en glutenfri variant av frukostvåfflor.

Ingredienser

  • 4,5 dl Mjölmix
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk Husk
  • 2 msk socker
  • 2,5 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 75 gram Smör; smält
  • Instruktioner

    1. Blanda mjölmix, husk, bakpulver, salt och socker i en bunke. Tillsätt mjölken och äggen. Rör till en jämn smet. Blanda till sist i det smälta smöret. Grädda i våffeljärn. 2. Jag använde Finax italiensk mjölmix. Men man kan naturligtvis testa sig fram med andra märken och sorter. 3. Möjligen skall man dra ner en aning på husken. Smeten skall visserligen bli ganska tjock, men jag upplevde den som lite väl tjock mot slutet av gräddningen. Lycka till!

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben