Glutenfria grissini

Serverar: 30 portioner

Knapriga parmesanbeströdda grissini.

Ingredienser

  • 1/4 paket jäst
  • 2 dl ljummet vatten
  • 1½ msk rapsolja
  • ½ tsk socker
  • ½ tsk salt
  • ½ msk fiberhusk
  • Ca 3 dl Finax mjölmix, 225 g
  • Pensling
  • 2 msk mjölk eller vatten
  • 3 msk riven parmesan
  • 1 msk sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en degbunke, tillsätt vattnet och rör ut jästen. Tillsätt olja, socker, salt och fiberhusk. Låt svälla 5 minuter, tillsätt mjölmix och arbeta degen väl. Låt jäsa 30 minuter.
    2. Lägg över degen i en spritspåse och tryck ut ca 20 cm långa stänger på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare ca 15 minuter.
    3. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Pensla grissinin och strö över riven parmesan och/eller sesamfrön. Grädda ca 20 minuter. Vänd runt grissinin och låt ligga kvar i ugnens eftervärme en stund för att bli knapriga.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben