Glutenfria grovskorpor

Serverar: 40 portioner

Alltid gott med skorpor som mellanmål till kaffet.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 75 g margarin
  • 2 ½ dl mjölk
  • 1 dl fibrex
  • ½ msk fiberhusk
  • 1 ägg
  • 2-3 msk socker
  • 1 tsk krossad anis
  • ½ tsk hjorthornsalt
  • 1 krm salt
  • 1-6 dl grov glutenfri mjölblandning
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i degbunken. Smält matfettet. Tillsätt mjölken och låt den bli fingervarm, 37 grader. Häll degspadet över jästen och rör tills den löst sig.
    2. Tillsätt fiberhusk och fibrex och rör blandningen, låt svälla 10 minuter.
    3. Tillsätt, ägg, socker, anis, hjorthornsalt, salt och det mesta av mjölblandningen, spara lite till utbaket.
    4. Arbeta degen kraftig i maskin, den ska kännas ganska lös, men inte kladdig, låt degen jäsa ca 30 minuter.
    5. Strö resten av mjölet på en arbetsbänk och knåda ordentligt.
    6. Dela degen i 20 lika stora bitar, forma dem till avlånga bullar och lägg dem på bakpapperklädd plåt.
    7. Låt jäsa 30-40 minuter. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 10-12 minuter.
    8. Dela bullarna med en gaffel, lägg bröden med snittytan upp på en plåt.
    9. Torka mitt i ugnen i 100 grader ca 2 timmar. Låt ugnsluckan vara lite på glänt. Skorporna ska torkas tills de känns spröda och lätta.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben