Glutenfria hallongrottor

Serverar: 24-25 portioner

Hallon- och vaniljsmakande söta småkakor. Ljuvliga till både te, saft och kaffe. Hallongrottorna går bra att frysa.

Ingredienser

  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 2 dl rismjöl
  • 1 dl socker
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 1 tsk fiberhusk
  • 150 g smör
  • Knappt ½ dl hallonsylt, gärna hemgjord
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda mandelmjöl, majsmjöl, rismjöl, strö- och vaniljsocker samt fiberhusk i en matberedare. Dela smöret i bitar och lägg ner i blandningen. Kör maskinen tills det bildas en deg.
    3. Ta upp på lätt mjölat bakbord och arbeta samman till en smidig deg. Dela degen i 2 lika stora bitar och rulla varje bit till en stor längd. Dela varje längd i 12 lika stora bitar. Rulla bitarna till kulor och placera dem i pappersformar.
    4. Tryck med fingret en fördjupning i varje, ganska djup, så att du får ner lite sylt i varje grop. Klicka ner hallonsylten med hjälp av en sked. Placera formarna på en långpanna och grädda strax under mitten av ugnen ca 15 minuter.
    5. Pudra gärna över lite florsocker vid servering.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben