Glutenfria kardemummabullar

Serverar: 20 portioner

Ett snabbt och enkelt recept på bullar men mycket gott, smakar som vilka vanliga bullar som helst.

Ingredienser

  • 50 g smör eller margarin
  • 2 dl mjölk
  • 1/2 paket jäst (25 g)
  • 1/2 dl socker
  • 1 st ägg
  • 2 krm salt
  • Ca 6 dl mjölmix
  • Fyllning
  • 4 msk smör eller margarin
  • 4 msk socker
  • 1 tsk kardemumma, stött
  • Pensling
  • Ägg
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    Smält fettet, häll på mjölken och låt det bir ljummet, ca 37 grader. Rör ut jästen i degspadet. Tillsätt socker, ägg coh salt. Arbeta in mixen. Konsistensen påminner om sockerkakssmet. Klicka därför ut smeten i pappersformar. Arbeta ihop fyllningen och tryck ner ca 1/2 tsk i mitten på varje bulle. Jäs övertäckta på plåt ca 45 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 250 grader, ca 8 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (1)

    johannes45 9 maj 2011

    Vilket gott och enkelt recept. Röra ihop och klicka i formar, inget kladd och arbete på bakbord. Tack för det.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben