Glutenfria kesellalimpor

Serverar: 2 portioner

Tid: 50 minuter

Tidskrävande bak

Ingredienser

  • 5 dl mjölk eller vatten
  • 2 dl kesella
  • 1 msk fiberhusk
  • 50 g jäst
  • 3 msk rumsvarmt smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • Ca 14 dl fin glutenfri mjölblandning
  • Ev 1 dl solroskärnor
  • Garnering
  • Solroskärnor
  • Vallmofrön eller sesamfrön
  • Instruktioner

    Värm vatten eller mjölken och kesellan till finngervarm temperatur och häll i en bunke. Strö över fiberhusken och rör om ordentligt. Låt blandningen svälla i 10 minuter. Smula ner jästen och rör om tills den är upplöst. Klicka ner matfett och till sätt saltet och rör om. blanda ner den glutenfria mjölmixen och blanda degen ordentligt. Forma till 2 limpor och lägg på bakplåt klädd med bakplåtspapper. Om degen känns kladdig använd avlånga bakformar. Grädda brödet i 200 grader i 15-20 minuter tills brödet är gyllenbrunt

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (1)

    Hammantorp 5 december 2012

    Hej! Vet inte vad du menar med att det skulle vara ett tidskrävande bak. Det verkar ju inte vara det, eller har du glömt att skriva ut jästid eller så? Det är inte nån jästid på limporna.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben