Glutenfria kesellascones

Här är fettet utbytt mot kesella, vilket ger en saftig brödkaka som visserligen blir mer kompakt men nyttigare.

Ingredienser

  • 1 ½ dl glutenfri mjölmix med fibrer
  • ½ dl glutenfri mjölmix
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 dl kesella 1%
  • ½-1 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Blanda mjölmixer, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt kesella och vatten. Rör snabbt ihop till en deg. Lägg degen på en plåt med bakplåtspapper.
    3. Platta ut den kladdiga degen med mjölad hand eller sked till en rund kaka. Skåra kakan korsvis med en mjölad kniv.
    4. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben