Glutenfria kokosformar
Serverar:
10 portioner
Härliga kokosformar med fyllning av kokos och hallonsylt.
Ingredienser
2 dl fin glutenfri mjölblandning
2 msk socker
75 g smör
1 äggula
1 msk vatten
Fyllning
1 ägg
1 dl socker
2 dl riven kokos
2 msk hallonsylt
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj små veckade formar av metall eller släta formar av aluminiumfolie.
Arbeta ihop mjölet, socker, matfett, äggula och vatten i en skål med hjälp av en kniv. Lägg degen kallt.
Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt kokos och rör fyllningen smidig.
Tryck ut degen i formarna, klicka lite sylt i botten och fyll på med kokossmeten.
Grädda mitt i ugnen 15-18 minuter.
Liknande recept
Kokosformar - glutenfria
10
Våfflor - laktos och glutenfria
3.3
3
Chokadkladdkaka, glutenfri eller med mjöl
5
10
3
Glutenfri Prinsesstårta
4.5
1 h 30 min
8-9
2
Saftiga chokladmuffins, glutenfria
4.5
20 min
12
6
Glutenfri köttfärspaj
45 min
5-6
Britt-Maries Äppelpaj Glutenfri
3.3
1
Glutenfri Sockerkaka
5
40 min
6
Rullrån glutenfria
5
50
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!