Glutenfria kokosformar

Serverar: 10 portioner

Härliga kokosformar med fyllning av kokos och hallonsylt.

Ingredienser

  • 2 dl fin glutenfri mjölblandning
  • 2 msk socker
  • 75 g smör
  • 1 äggula
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 ägg
  • 1 dl socker
  • 2 dl riven kokos
  • 2 msk hallonsylt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj små veckade formar av metall eller släta formar av aluminiumfolie.
    2. Arbeta ihop mjölet, socker, matfett, äggula och vatten i en skål med hjälp av en kniv. Lägg degen kallt.
    3. Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt kokos och rör fyllningen smidig.
    4. Tryck ut degen i formarna, klicka lite sylt i botten och fyll på med kokossmeten.
    5. Grädda mitt i ugnen 15-18 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben