Jättegoda, går bra att byta ut glutenmjölet mot vetemjöl!
Ingredienser
75 g margarin
2 1/2 dl glutenfri mjölmix
2 msk strösocker
1 äggula
1 dryg msk vatten
1 ägg
1 dl strösocker
2 dl kokosflingor
5 tsk hallonsylt
Instruktioner
Ugn 200 grader.
Finfördela kylskåpskallt smör eller margarin i en blandning av mjölmix och socker. När massan är smågrynig är det dags att tillsätta äggula och vatten, och forma till en deg. Låt degen vila i kylskåp minst 30 minuter.
Vispa ägg och socker, och blanda med kokosflingorna. Ställ kokos-smeten åt sidan medan du sätter på ugnen och klär veckade bakformar med degen.
Rulla ut degen något och dela upp den i 10 bitar. Tryck ut varje bit i en form och lägg 1/2 tsk hallonsylt i varje.
Rör om i kokossmeten och klicka en des-sertsked i varje form. Grädda på mittfalsen i ugnen i 15 minuter. Låt kakorna kallna något innan du stjälper upp dem på galler och låter dem svalna helt.