Kokosformar - glutenfria

Serverar: 10 portioner

Jättegoda, går bra att byta ut glutenmjölet mot vetemjöl!

Ingredienser

  • 75 g margarin
  • 2 1/2 dl glutenfri mjölmix
  • 2 msk strösocker
  • 1 äggula
  • 1 dryg msk vatten
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl kokosflingor
  • 5 tsk hallonsylt
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader.
    2. Finfördela kylskåps­kallt smör eller margarin i en blandning av mjölmix och socker. När massan är smågrynig är det dags att tillsätta äggula och vatten, och forma till en deg. Låt degen vila i kylskåp minst 30 minuter.
    3. Vispa ägg och socker, och blanda med kokosflingorna. Ställ kokos-smeten åt sidan medan du sätter på ugnen och klär veckade bakformar med degen.
    4. Rulla ut degen något och dela upp den i 10 bitar. Tryck ut varje bit i en form och lägg 1/2 tsk hallonsylt i varje.
    5. Rör om i kokossmeten och klicka en des-sertsked i varje form. Grädda på mittfalsen i ugnen i 15 minuter. Låt kakorna kallna något innan du stjälper upp dem på galler och låter dem svalna helt.
    6. Kokosformarna går bra att frysa in.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben