Glutenfria långpannebullar med vaniljkräm

Serverar: 25-30 portioner

Jag älskar verkligen vaniljkräm i allt. Dessa långpannebullar är väldigt enkla att göra och smakar gudomligt!

Ingredienser

  • Deg
  • 150 g smält smör
  • 5 dl standardmjölk
  • 50 g jäst
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • ½ tsk salt
  • 11-12 dl fin mjölmix, Semper
  • Fyllning
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 msk vaniljsocker
  • 3 dl florsocker
  • 100 g färskost
  • Pensling
  • 1 uppvispat ägg
  • Garnering
  • Pärlsocker eller mandelspån eller båda
  • Instruktioner

    1. Smält smör. Tillsätt mjölk och värm till fingervarmt ca 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke. Lös upp i lite av degspadet. Tillsätt resterande mängd degspad samt socker, ägg och salt. Häll i mjölet, lite i taget. Arbeta ihop till en deg som ska vara ganska lös i konsistensen. Fördela smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna.
    2. Rör ihop samtliga ingredienser till fyllningen.
    3. Tryck med fingret med jämna avstånd på degen för att fyllningen ska komma ner i degen. Tryck ner fyllningen i hålen och resten ovanpå. Låt degen jäsa övertäckt på varm och dragfri plats i ca 30 minuter.
    4. Sätt ugnen på 225 grader.
    5. Ta fram och pensla med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker eller mandelspån eller båda. Grädda i ugnens nedre del i ca 15-17 minuter eller tills bullarna fått en fin och gyllene färg. Låt svalna lite och skär sedan i fina rutor.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben