Långpannebullar med vaniljkräm

Serverar: 24 portioner

Tid: 2 timmar

Saftigt och gott. Går även att frysa.

Ingredienser

  • Deg
  • 50 g jäst
  • 2 dl fingervarm mjölk
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • 10-11 dl vetemjöl
  • Vaniljkräm
  • 5 dl mjölk
  • 12 ½ msk vaniljsåspulver
  • Smörfyllning
  • 200 g smör
  • 2 ½ dl socker
  • 1-2 msk kanel
  • Instruktioner

    1. Deg: Värm mjölken till ca 37 grader (fingervarm) och häll det över jästen och rör om tills jästen har smält. Tillsätt det rumsvarma smöret och resten av ingredienserna. Använd degkrokar och kör i ca 5 minuter tills degen har blivit slät. Låt jäsa i ca 30 minuter.
    2. Vispa ihop en vaniljkräm av Låt stå i kylskåp tills degen har jäst klart.
    3. Dela av 1/3 av degen och kavla ut till en långpannas storlek. Lägg den i en bakpappersklädd långpanna. Bred över vaniljkrämen på degplattan.
    4. Smörfyllning: Kavla ut resten av degen och smöra ut smörsmeten över degen och rulla ihop till en lång rulle. Dela rullen i 24 bullbitar och lägg dom över vaniljkräm. Låt jäsa utan duk i ca 30 minuter. Pensla på med vispat ägg och strö över med ärlsocker Grädda i ca 20-25 minuter i mitten av ugnen på 200 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben