Glutenfria Lyxbullar

Serverar: 40 portioner

Tid: 40 minuter

Riktigt goda bullar , jag har ändrat på antalet bullar.

Ingredienser

  • 1pkt (50 g) röd jäst, för söta degar
  • 5 dl kall mjölk
  • 2 msk fiberhusk
  • 1dl vit sirap
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 1/2 tsk salt
  • 150 g mjukt smör/margarin
  • 11/2 dl kesella
  • Ca 1,9 liter fin glutenfri mjölblandning
  • Fyllning
  • 50-75 g smör/margarin
  • 1/2 dl socker
  • 1msk kanel
  • Pensling
  • 1ägg
  • Garnering
  • Pärlsocker
  • Hackad sötmandel
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i degbunken. Häll på den kalla mjölken och rör tills jästen löst sig.
    2. Tillsätt fiberhusk, rör om och låt skalen svälla 10 minuter. Blanda ner sirap, kardemumma, salt, mjukt matfett ock kesella. Tillsätt det mesta av mjölet men spar c:a 1 dl till utbakningen.
    3. Arbeta degen riktigt kraftigt, helst i maskin, c:a 10 minuter. Observera att degen inte ska jäsa i bunken.
    4. Strö resten av mjölet på arbetsbänken och knåda degen väl med lätt hand. Dela degen och kavla varje del till enstor platta. Blanda samman matfettet med socker och kanel och bred blandningen över dagplattorna. Rulla ihop varje degplatta från långsidan, precis som en rulltårta. Skär degen i 3-4 cm breda bitar och lägg dem i aluminium formar eller pappersformar. Placera dem på plåt med bakduk och låt dem jäsa i rumstemperatur 1 1/2 - 2 timmar.
    5. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker blandat med hackad mandel.Grädda mitt i ugnen , 12-14 minuter. Låt bullarna svalna under bakduk, frys in det som inte går åt på bakdagen.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben