Glutenfria mandelkokoskakor

Serverar: 18 portioner

Tid: 12 minuter

En mjuk god kaka i småbrödsformar som man med lätthet bakar.

Ingredienser

  • 75 g smält smör
  • 50 g flagad mandel
  • 50 g kokos
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 ½ msk potatismjöl
  • 1 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 18 småbrödsformar
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Rör ihop ägget med strösockret. Blanda i alla torra ingredienser och sist det smälta smöret.
    2. Fyll formarna med smeten och grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter, 175 graders värme.
    3. Sikta gärna florsocker över kakorna.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (4)

    Kirman 21 juni 2011

    Ska det inte vara något bakpulver i dessa mandelkokoskakorna?

    lapp 21 juni 2011

    Nej, inget bakpulver. Däremot kan jag riva i lite apelsinskal ibland när jag känner för det. Hoppas Du tycker om kakorna.Lycka till !

    ABIG 8 april 2013

    Hur måna graderskall det vara i ugnen ?

    dolores 1 december 2013

    En klar femma ! Svårt att hitta variationer på glutenfritt utan att använda sådant mjöl. Tack så mycket !

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben