Glutenfria matbullar

Serverar: 16 portioner

saftiga och goda bullar utan gluten, mjölk och ägg

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 6 dl mjölk, ev. laktosfri
  • 2 msk olja
  • 1 dl fibrex flingor
  • 2 msk linfrö
  • 1/2 dl pofiber
  • 1 tsk salt
  • ca. 1,3 liter grovt glutenfritt mjöl
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i 37 gradig mjölk. Blanda i olja, Fibrex, Fiberhusk och linfrö. Låt blandningen stå att svälla i 10 minuter.
    2. Blanda i mjöloch salt. Arbeta degen väl! Låt jäsa i 30 minuter.
    3. Forma bullarna och lägg på plåt med bakplåtspapper.
    4. Låt jäsa 40 minuter. Pensla bullarna med mjölk, strö över linfrö.
    5. Baka i 10 - 12 minuter på 250 grader.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben