Glutenfria matbullar
Serverar:
16 portioner
saftiga och goda bullar utan gluten, mjölk och ägg
Ingredienser
50 g jäst
6 dl mjölk, ev. laktosfri
2 msk olja
1 dl fibrex flingor
2 msk linfrö
1/2 dl pofiber
1 tsk salt
ca. 1,3 liter grovt glutenfritt mjöl
Instruktioner
Rör ut jästen i 37 gradig mjölk. Blanda i olja, Fibrex, Fiberhusk och linfrö. Låt blandningen stå att svälla i 10 minuter.
Blanda i mjöloch salt. Arbeta degen väl! Låt jäsa i 30 minuter.
Forma bullarna och lägg på plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa 40 minuter. Pensla bullarna med mjölk, strö över linfrö.
Baka i 10 - 12 minuter på 250 grader.
Liknande recept
Våfflor - laktos och glutenfria
3.3
3
Chokadkladdkaka, glutenfri eller med mjöl
5
10
3
Glutenfri Prinsesstårta
4.5
1 h 30 min
8-9
2
Saftiga chokladmuffins, glutenfria
4.5
20 min
12
6
Glutenfri köttfärspaj
45 min
5-6
Britt-Maries Äppelpaj Glutenfri
3.3
1
Glutenfri Sockerkaka
5
40 min
6
Rullrån glutenfria
5
50
2
Mandelkakor med kardemumma (glutenfria)
1 h 30 min
50
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!