Garnera antingen med pistagenötter, hackad sötmandel, strössel eller kokos.
Ingredienser
75 g smör
1 dl vatten
3 äggulor
2 ½ dl socker
2 dl fin glutenfri mjölblandning
1 dl potatismjöl
1 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk fiberhusk
3 äggvitor
Glasyr
50 g smör
1 msk kakao
2 tsk snabbkaffepulver
2 msk vatten
1 tsk vaniljsocker
3 ½ dl florsocker
Garnering
½ dl hackade pistagenötter
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och tillsätt vattnet.
Rör samman äggulor och socker, tillsätt smöret och vattenblandningen och fortsätt röra en stund.
- Blanda samman mjöl, potatismjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och fiberhusk, rör ner blandningen i smeten.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner i smeten.
- Smörj en långpanna 20x30 cm med smör, bröa den med riven kokos eller glutenfritt ströbröd.
Häll smeten i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen 35-45 minuter.
Låt kakan svalna.
- Smält smör, tillsätt kakao, kaffepulver utrört i vattnet, vaniljsocker och florsocker under omrörning.
Rör tills glasyren är slät. Bred den på den kalla kakan. Strö över hackade pistagenötter.
- Skär kakan i lagom stora rutor.
Liknande recept
Kommentarer (0)