Glutenfria mockarutor

Garnera antingen med pistagenötter, hackad sötmandel, strössel eller kokos.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 1 dl vatten
  • 3 äggulor
  • 2 ½ dl socker
  • 2 dl fin glutenfri mjölblandning
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk fiberhusk
  • 3 äggvitor
  • Glasyr
  • 50 g smör
  • 1 msk kakao
  • 2 tsk snabbkaffepulver
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ½ dl florsocker
  • Garnering
  • ½ dl hackade pistagenötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret och tillsätt vattnet. Rör samman äggulor och socker, tillsätt smöret och vattenblandningen och fortsätt röra en stund.
    3. Blanda samman mjöl, potatismjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och fiberhusk, rör ner blandningen i smeten. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner i smeten.
    4. Smörj en långpanna 20x30 cm med smör, bröa den med riven kokos eller glutenfritt ströbröd. Häll smeten i formen.
    5. Grädda i nedre delen av ugnen 35-45 minuter. Låt kakan svalna.
    6. Smält smör, tillsätt kakao, kaffepulver utrört i vattnet, vaniljsocker och florsocker under omrörning. Rör tills glasyren är slät. Bred den på den kalla kakan. Strö över hackade pistagenötter.
    7. Skär kakan i lagom stora rutor.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben