Glutenfria nöttoppar

Serverar: 40 portioner

En klassisk småkaka som är snabb och enkel att göra - och underbart god. Servera dem i små bakformar, då blir de lite extra fina. Dessa nötiga toppar kan även de som inte tål gluten njuta av.

Ingredienser

  • 2 äggvitor
  • 2 ½ dl malda hasselnötter
  • 3 dl florsocker
  • Garnering
  • 40 hela hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Mal hasselnötterna fint i en matberedare.
    3. Vispa äggvitorna till hårt skum.
    4. Blanda de finmalda hasselnötterna med florsockret och vänd försiktigt ner i äggvitan.
    5. Fördela smeten i små pappersformar.
    6. Garnera kakorna med hasselnötter.
    7. Grädda i mittersta delen av ugnen i 10-15 min. Låt kakorna svalna på plåten.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben