Glutenfria Nutellabullar

Serverar: 20 portioner

Goda och saftiga bullar fyllda med krämig Nutella.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 dl mjölk
  • 1 msk fiberhusk
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • ¾ dl vit sirap
  • ¼ tsk salt
  • 1 tsk nystött kardemumma
  • ½ uppvispat ägg
  • Ca 5 dl glutenfri mjölmix, 300 g
  • Fyllning
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • Ca 1 dl Nutella
  • Pensling
  • ½ uppvispat ägg
  • 1 tsk vatten
  • Salt
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken till 37 grader och lös upp jästen i mjölken. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i ca 10 minuter. Tillsätt resterande ingredienser (spara ca ½ dl mjölmix till utbakningen) och arbeta degen med degkrokar i ca 5 minuter. Låt degen vila i bunken under bakduk i ca 10 minuter.
    2. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut till en rektangulär platta. Rör ihop smör och nutella till fyllningen och bred den över plattan. Vik degen dubbel. Skär rektangeln i ca 1½ cm breda remsor. Skär sedan ett snitt i mitten av varje remsa, så att det blir som två byxben som hålls ihop längst upp.
    3. Tvinna "byxbenen" runt varandra tills snurrade längder. Snurra ihop de tvinnade längderna till bullar. Fäst ändarna under bullarna. Lägg bullarna i bullformar på plåtar. Låt jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
    4. Sätt ugnen på 250 grader.
    5. Pensla bullarna med ½ uppvispat ägg, 1 tsk vatten och 1 nypa salt. Strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben