Glutenfria petit fourer

Serverar: 16 portioner

Gudomligt goda små petit fourer fyllda med len citronkräm och toppade med spritsad grädde och bär/frukt. Du behöver formar eller en petit four-plåt till dessa.

Ingredienser

  • ½ dl socker
  • 2½ dl fin mix, glutenfri, Semper
  • 1 tsk fiberhusk
  • 100 g smör
  • 1 äggula
  • Citronkräm
  • 1 dl pressad citronsaft
  • 50 g smör
  • 3/4 dl socker
  • 2 ägg
  • Garnering
  • Grädde
  • Halva jordgubbar, hallon eller skivad kiwi
  • Instruktioner

    1. Kör samtliga ingredienser till kakorna i matberedare. Smöra formarna, pudra över med mjölmix eller kokosflingor. Tryck ut degen i formarna, ställ i kylen 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt kallna.
    3. Häll citronsaften i en kastrull, tillsätt smöret i tärningar och hälften av sockret. Vispa resten av sockret med äggen. Koka upp citronblandningen. När den kokar, ta från plattan och vispa i äggröran. Låt sjuda på svag värme under omrörning tills krämen tjocknar. Låt svalna.
    4. Fördela i formarna, garnera med halverade jordgubbar, hallon eller skivad kiwi och spritsad grädde.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben