Glutenfria piroger

Serverar: 10-12 portioner

Det är lite pyssel att baka piroger men inte alls svårt. Perfekta att ha i frysen och ta fram till mellanmål eller snabb middag.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 ½ dl ljummet vatten
  • 2 msk olja
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 dl kesella 1%
  • 1 tsk salt
  • 7 dl fin glutenfri mjölmix
  • Köttfärsröra
  • ½ gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 150 g färska champinjoner
  • 350 g köttfärs
  • 1 msk fransk senap
  • ½ tsk salt
  • Peppar
  • Pensling
  • Mjölk eller olja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Smula ner jästen i en bunke, häll i vatten, olja och fiberhusk och rör om tills jästen löst sig. Låt svälla 10 minuter. Blanda i kesella, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt, gärna i maskin. Låt jäsa ca 30 minuter.
    3. Skala och hacka löken, värm matfettet i en stekpanna och fräs löken mjuk. Blanda i skivad svamp och färs. Fräs färsen tills den blir grynig. Blanda i senap, salt och peppar och låt puttra 5-10 minuter. Späd med lite vatten om röran blir torr. Smaka av.
    4. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den ordentligt. dela degen i 10-12 delar och kavla ut dem till rundlar, ca 12 cm i diameter. Fördela fyllningen på dem. Vik ihop och nyp kanterna mot varandra. Lägg pirogerna med skarven upp på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med mjölk eller olja.
    5. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    6
    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (1)

    lisam 30 juli 2010

    Blev jättegoda! kavlade ut degen mellan två bakplåtspapper.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben