Glutenfria pizzasnurror

Hittade dessa glutenfria pizzasnurror hos Finax, blir 18-20 st.

Ingredienser

  • 3 dl mjölk
  • 1/2 tsk fiberhusk
  • 25 g jäst
  • 160 g rumsvarmt smör
  • 1 tsk salt
  • 1 msk pofiber
  • 600 g finax glutenfri mjölmix (ca 10 dl)
  • Fyllning
  • ca 80 g soltorkade tomater
  • ca 100 g strimlad rökt skinka
  • skivad ost
  • 1 msk oregano
  • 1-2 msk olivolja
  • uppvispat ägg att pensla med
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken fingervarm (37 grader), rör ner fiberhusken. Låt svälla ca 10 minuter.
    2. Smula ner jästen och rör tills den är upplöst. Klicka ner matfettet och tillsätt de övriga ingredienserna. Vispa degen med maskin i ca 5 minuter.
    3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangulär platta, ca 30 x 40 cm.
    4. Lägg på fyllningen, lägg ostskivorna överst. Rulla i hop till en längd och skär 18-20 bitar. Lägg bitarna i stora pappersformar eller på bakplåtspappersklädd plåt.
    5. Låt jäsa under bakduk i 60-70 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla pizzasnurrorna med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben