Glutenfria saffransbullar
Dessa blir som vanliga saffransbullar, saftiga och mjuka!
Hur många? Det beror på vilken storlek du vill ha på dom.
Ingredienser
25 g jäst
75 g margarin/smör
2 dl mjölk
1 msk fiberhusk
1 dl kesella
0.5 g saffran
3/4 dl socker
1 krm salt
1 ägg
6-7 dl glutenfritt mjöl
1 ägg till pensling
Russin
Äventuellt pärlsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225grader.
- Smält smör och värm mjölken till 37 grader.
Rör ut jästen i lite degspad och tillsätt resten av degspadet, rör i saffran. Häll i fiberhusk och låt stå 5-10 minuter.
- Tillsätt nu salt, socker, ägg och kesella. Rör om. Tillsätt mjöl (spara lite till ubakningen). Jäs degen i 30-40 minuter, känn med fingret på degen, åker gropen upp är de färdigjäst.
- Gör valfri formar på dina lussebullar, dekorera och låta jäsa ytterligare 20-30 minuter. Pensla med lätt uppvispat ägg och grädda i ca 8 minuter. (5-10 minuter beroende på storlek).
- Låt svalna under bakduk. Njut!
Liknande recept
Kommentarer (1)
Helt fantastiska blir dem! Provade att byta saffran mot kardemumma Och vips så blev det semmelbullar :)