Glutenfria saffransbullar

Tid: 2 timmar

Dessa blir som vanliga saffransbullar, saftiga och mjuka! Hur många? Det beror på vilken storlek du vill ha på dom.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 75 g margarin/smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 dl kesella
  • 0.5 g saffran
  • 3/4 dl socker
  • 1 krm salt
  • 1 ägg
  • 6-7 dl glutenfritt mjöl
  • 1 ägg till pensling
  • Russin
  • Äventuellt pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225grader.
    2. Smält smör och värm mjölken till 37 grader. Rör ut jästen i lite degspad och tillsätt resten av degspadet, rör i saffran. Häll i fiberhusk och låt stå 5-10 minuter.
    3. Tillsätt nu salt, socker, ägg och kesella. Rör om. Tillsätt mjöl (spara lite till ubakningen). Jäs degen i 30-40 minuter, känn med fingret på degen, åker gropen upp är de färdigjäst.
    4. Gör valfri formar på dina lussebullar, dekorera och låta jäsa ytterligare 20-30 minuter. Pensla med lätt uppvispat ägg och grädda i ca 8 minuter. (5-10 minuter beroende på storlek).
    5. Låt svalna under bakduk. Njut!

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (1)

    karolinsan 6 februari 2013

    Helt fantastiska blir dem! Provade att byta saffran mot kardemumma Och vips så blev det semmelbullar :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben