Glutenfria sockerbullar

Serverar: 12 portioner

Saftiga, glutenfria och helt underbara sockerbullar med det godaste i mitten, nämligen vaniljkräm!

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 40 g smör
  • 2½ dl mjölk
  • ½ msk fiberhusk
  • ½ dl socker
  • 1 krm salt
  • 3½ dl Semper finmix
  • Vaniljkräm
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk socker
  • 2 msk majsstärkelse, Maizena
  • 2 äggulor
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • Pensling
  • Smält smör
  • Socker
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt fiberhusk och låt det svälla i degspadet i 10 minuter. Tillsätt socker, salt och finmix. Arbeta degen väl, gärna i maskin i 5 minuter. Degen ska vara lite kladdig. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
    2. Vaniljkräm: Vispa ihop mjöl, socker och majsstärkelse i en kastrull. Tillsätt äggulor och värm under omrörning tills krämen tjocknar. Låt svalna. Rör i vaniljsocker.
    3. Ta upp degen och rulla ut till en längd. Dela längden i 12 bitar och rulla bitarna till bullar. Lägg bullarna i bullformar. Spritsa eller klicka i vaniljkräm mitt i bullarna. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
    4. Sätt ugnen på 250 grader.
    5. Grädda bullarna strax under mitten i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna. Vid servering penslas bullarna med smält smör och doppas i socker.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben