Saftiga, glutenfria och helt underbara sockerbullar med det godaste i mitten, nämligen vaniljkräm!
Ingredienser
25 g jäst
40 g smör
2½ dl mjölk
½ msk fiberhusk
½ dl socker
1 krm salt
3½ dl Semper finmix
Vaniljkräm
2 dl mjölk
2 msk socker
2 msk majsstärkelse, Maizena
2 äggulor
1½ tsk vaniljsocker
Pensling
Smält smör
Socker
Instruktioner
- Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt fiberhusk och låt det svälla i degspadet i 10 minuter. Tillsätt socker, salt och finmix. Arbeta degen väl, gärna i maskin i 5 minuter. Degen ska vara lite kladdig. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
- Vaniljkräm:
Vispa ihop mjöl, socker och majsstärkelse i en kastrull. Tillsätt äggulor och värm under omrörning tills krämen tjocknar. Låt svalna. Rör i vaniljsocker.
- Ta upp degen och rulla ut till en längd. Dela längden i 12 bitar och rulla bitarna till bullar. Lägg bullarna i bullformar. Spritsa eller klicka i vaniljkräm mitt i bullarna. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Grädda bullarna strax under mitten i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna. Vid servering penslas bullarna med smält smör och doppas i socker.
Liknande recept
Kommentarer (0)