Glutenfria syltrutor

Serverar: 12 portioner

Tid: 35 minuter

Goda.

Ingredienser

  • Deg
  • 1 ¾ dl Polenta majsgryn
  • 3 dl glutenfri mjölmix
  • 1 msk socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk smält smör ( c:a 30 g )
  • 2 ½ dl mjölk
  • 1 ägg
  • ½ dl hallonsylt
  • Glasyr
  • ½ dl florsocker
  • 2 tsk vatten
  • Instruktioner

    Smöra en ugnssäker form ca 17 x 25 cm. Sätt ugnen på 200°C. Blanda polenta, mjölmix, socker och bakpulver. Smält smöret och blanda med mjölken och ägget. Rör ner de torra ingredienserna och bred ut smeten i formen. Grädda kakan i 25 min. Bred ut sylten över kakan medan de ännu är varm. Dela kakan i 12 rutor när den kallnat. Rör ut florsocker och vatten till glasyr och klicka på varje ruta.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben