Glutenfria tekakor

Serverar: 1 portioner

Tid: 2 timmar

Glutenfria

Ingredienser

  • 1 dl skalad hirs
  • 3 1/2 dl vatten
  • 2 1/2 dl majsmjöl
  • 2 1/2 dl bovetemjöl
  • 1/2 dl lönnsirap
  • 50 g jäst
  • 4 dl vatten; 37°
  • 2 tsk malen kummin; eller anis
  • 1 tsk salt
  • Pensling
  • Olja
  • Sesamfrö
  • Instruktioner

    1. Skölj och koka hirsen i vattnet ca 20 minuter. Låt svalna i en bunke. Rör ut jästen i det ljumna vattnet. Blanda med övriga ingredienser samt den kokta hirsen. Blanda väl till en lös smet. Låt jäsa övertäckt i bunken 30 minuter.
    2. Lägg bakplåtspapper i en långpanna. Pensla med olja och strö över sesamfrön. Fördela smeten jämnt. Strö över sesamfrön och grädda i 200° ca 15 minuter. Vänd kakan upp och ner på ett bakplåtspapper medan den fortfarande är ljummen. Skär i rutor i önskad storlek.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    30
    34
    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben