Kakan går att göra i en stor form också.
PO-fiber - potatisfiber. Framställs av potatis och innehåller 70 g fiber per 100 g. Höjer fiberhalten i maten och ger saftigare livsmedel.
Ingredienser
75 g mjukt smör
1 ½ dl socker
1 ägg
½ dl mjölk
2 dl fin glutenfri mjölblandning
½ dl PO-fiber
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
Toscaglasyr
100 g sötmandel
100 g hasselnötskärnor
50 g smör
3/4 dl socker
1 msk fin glutenfri mjölblandning
1 msk ljus sirap
1 msk mellangrädde
Glutenfritt ströbröd
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Börja med toscaglasyren. Skålla och skala mandeln, grovhacka hälften och skär resten i halvor. Rosta nötkärnorna i en het torr stekpanna, lägg dem i en handduk och gnugga bort skalen.
- Smält matfettet i en kastrull, tillsätt socker, mjöl, sirap och grädde. Låt smeten koka upp, tillsätt mandel och nötter. Ställ åt sidan.
- Rör matfett och socker poröst, tillsätt ägg och mjölk under omrörning. Blanda mjölblandning, PO-fiber, vaniljsocker och bakpulver, rör ner alltsammans i smeten.
- Smörj små formar, typ tartelettformar, ca 9 cm i diameter, med matfett. Beströ dem med glutenfritt ströbröd, fördela smeten i formarna.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Ta ut formarna ur ugnen.
Höj ugnstemperaturen till 250 grader.
- Fördela toscaglasyren på kakorna, grädda mitt i ugnen 5-7 minuter, tills ytan fått fin gyllenbrun färgton.
- Låt kakorna svalna något innan de lossas ur formarna.
Liknande recept
Kommentarer (0)