Glutenfria wienerknyten

Tid: 2 timmar 30 minuter

Lättgjorda wienerknyten.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 8 dl glutenfri mix
  • 2,5 dl mjölk
  • 2 tsk fiberhusk
  • 50 g jäst
  • 2 msk socker
  • 2,5 dl vaniljkräm gjord på pulver
  • Ägg till pensling
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Blanda allt och kör snabbt matberedare. Ställ i kylen. Under tiden gör du vaniljkräm enl pulver.
    2. Baka ut degen och använd smörpapper så det inte blir så kladdigt. Gör rutor 10x10 cm. Fyll ca 1 msk i varje ruta. Vik in alla fyra hörn mot mitten.
    3. Låt jäsa under våt bakduk ca 2 timmar. Pensla med ägg och garnera med pärlsocker. Grädda ca 10-15 min i 200 g.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben