Glutenfria wienerknyten
Tid:
2 timmar 30 minuter
Lättgjorda wienerknyten.
Ingredienser
200 g smör
8 dl glutenfri mix
2,5 dl mjölk
2 tsk fiberhusk
50 g jäst
2 msk socker
2,5 dl vaniljkräm gjord på pulver
Ägg till pensling
Pärlsocker
Instruktioner
Blanda allt och kör snabbt matberedare. Ställ i kylen. Under tiden gör du vaniljkräm enl pulver.
Baka ut degen och använd smörpapper så det inte blir så kladdigt. Gör rutor 10x10 cm. Fyll ca 1 msk i varje ruta. Vik in alla fyra hörn mot mitten.
Låt jäsa under våt bakduk ca 2 timmar. Pensla med ägg och garnera med pärlsocker. Grädda ca 10-15 min i 200 g.
Liknande recept
Våfflor - laktos och glutenfria
3.3
3
Chokadkladdkaka, glutenfri eller med mjöl
5
10
3
Glutenfri Prinsesstårta
4.5
1 h 30 min
8-9
2
Saftiga chokladmuffins, glutenfria
4.5
20 min
12
6
Glutenfri köttfärspaj
45 min
5-6
Britt-Maries Äppelpaj Glutenfri
3.3
1
Glutenfri Sockerkaka
5
40 min
6
Rullrån glutenfria
5
50
2
Mandelkakor med kardemumma (glutenfria)
1 h 30 min
50
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!