Glutenfritt Gi-knäckebröd

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme

Testade att göra om mitt recept på Gi-knäckebröd till glutenfritt och det blev lika gott!

Ingredienser

  • 2 dl glutenfri mörk mjölmix
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl sesamfrö
  • ½ dl linfrö
  • 2 tsk flingsalt
  • ½ dl rapsolja
  • 2 dl kokande vatten
  • Instruktioner

    Blanda allt och slå på vattnet. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en plåt. Grädda i 150 grader i nedre delen av ugnen.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (7)

    christincarlsson 23 oktober 2011

    Detta gilade inte sonen, men dottern gjorde de.

    Larsa4 17 maj 2012

    Fantastiskt gott, behöver varken smör eller pålägg. Min hustru älskar brödet.

    emmaregin 17 maj 2012

    Hur länge ska det vara i ugnen? :)

    Majbaggen 18 maj 2012

    Hänger på - hur lång tid i ugnen?

    kama149 18 maj 2012

    Hej. Det går väl lika bra med polenta (majsmjöl)? Det är ju också glutenfritt. Skall gräddas 80 minuter.

    Lis58 18 maj 2012

    Gör nästan samma fast med majsmjöl och olivolja istället

    ibanilsson 19 maj 2012

    Hej vänner! Ang tid i ugnen så beror det på hur tjockt/tunt man tryckt/smetat ut degen. I min ugn tar det ca 50-60 min. Jag brukar skåra/ruta brödet innan gräddning så är det lätt att bryta i fina bitar. Inga-Britt

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben