Glutenfritt mörkt formbröd utan jäst

Tid: 1 timme

Frys in det som inte går åt direkt., skär gärna upp i skivor så är det bara att ta ut ur frysen det som behövs efter hand.

Ingredienser

  • 1 dl pofiber
  • 9 dl glutenfri mjölmix
  • 2 tsk malda brödkryddor
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk bikarbonat
  • ½ l lättyoghurt eller filmjölk
  • 1 dl ljus sirap
  • Instruktioner

    Smörj en avlång bakform som rymmer 1 1/2 l och bröa med pofiber. Mät upp de torra ingredienserna, dvs pofiber, mjölmix, brödkryddor, salt, bakpulver och bikarbonat. Tillsätt den syrade mjölken samt sirap och rör om till en smet. Skrapa ned smeten i bakformen och grädda brödet på andra falsen nerifrån i den uppvärmda ugnen, ca 50 minuter. Låt brödet svalna i bakduk.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 40 min
    1
    1

    Kommentarer (2)

    Annsi93 29 juni 2011

    Hej Testa att baka detta bröd... det luktar ljuvligt tänkte på det att du kanske skulle skriva vilka grader det ska vara i ugnen

    Bernicekempe 24 mars 2012

    Prövade med 180 grader.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben