Glutenfritt sesamtunnbröd

Serverar: 16 portioner

Hjorthornssaltet gör bröden riktigt knapriga och goda. Sesamolja och sesamfrö ger god smak.

Ingredienser

  • 1 paket glutenfri grov mix, 500 g
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk sesamolja
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk sesamfrön
  • Ca 1 dl bovetemjöl
  • Garnering
  • 2 msk svarta sesamfrön
  • Ca 1 tsk flingsalt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på varmluft 275 grader.
    2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt vatten, sesamolja, olivolja och sesamfrön. Låt degen svälla ca 5 minuter.
    3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela degen i 16 bitar och tryck med mjölade händer ut till ca 3 mm tunna kakor direkt på en plåt med bakplåtspapper. Strö på svarta sesamfrön och flingsalt. Kavla in frön och salt.
    4. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter. Ta ut och låt kallna på galler.
    5. Lägg en fuktig handduk över degbitarna så att de inte torkar under tiden du kavlar.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben