Gnocchi-och räkpanna

Serverar: 4 portioner

Mmmmm så gott!

Ingredienser

  • 400-500 g färsk gnocchi
  • 250 g färsk broccoli
  • 250 g körsbärstomater
  • ½ purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt (tex spansk peppar)
  • 400 g skalade räkor (1 kg oskalade)
  • ½ dl finhackad dill
  • ½ dl finhackad persilja
  • Margarin eller olja att steka i
  • Ev riven parmesan
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen. Skär broccolin i buketter och tomaterna i halvor. Ansa och skär purjolöken i tunna skivor/ringar. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
    2. Fräs broccoli, tomater, purjolök, vitlök och chili i 1 msk margarin i en stor stekpanna. Stek i omgångar. Krydda med ½ tsk salt. Ta upp grönsakerna.
    3. Stek gnocchin 1-2 min på medelhög värme i 1 msk margarin. Lägg tillbaka grönsakerna och blanda med gnocchin. Tillsätt räkorna och blanda runt, det ska bara bli varma. Strö över dill och persilja. Servera med parmesan till.

    Liknande recept

    20 min
    4-6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben