Räkpanna

Serverar: 4-6 portioner

Rätten går att förbereda dagen innan om man vill. Vänta då bara med att tillsätta räkorna och gör detta när rätten värms och skall avnjutas!

Ingredienser

  • 3-4 tsk curry
  • ½ krm kajennpeppar
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1 purjolök
  • 2 selleristjälkar
  • 2 röda paprikor
  • 3 dl grädde
  • 3-4 msk tomatpuré
  • 2 dl crème fraiche
  • Soja
  • Salt
  • 1 burk räkor i lake (360 g)
  • Instruktioner

    1. Strimla purjolöken, hacka selleri och paprika i tärningar. Riv eller pressa vitlöken. Fräs detta tillsammans med curry och kajennpeppar i stekpanna på medelvärme i cirka 10-15 minuter.
    2. Tillsätt grädde, tomatpuré och crème fraiche. Tillsätt soja, räcker med ett par droppar för att få fin färg. Låt detta koka på svag värme i cirka 10 min.
    3. Precis innan det är klart tillsätter man räkorna och låter dem bli varma. Smaka av med salt.
    4. Serveras med ris.

    Liknande recept

    20 min
    4-6

    Kommentarer (2)

    nilha 13 november 2009

    Mycket gott! Enkelt att göra men jag förstår inte varför det ska fräsas och koka så länge...

    carskoo 2 oktober 2010

    Jättegod! Perfekt för fredagsmyset! Den här kommer vi att göra igen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben