Kryddig Räkpanna.

Serverar: 4 portioner

Den här kryddstarka rätten serveras med kokt ris. Kan lagas någon timma i förväg och hettas upp vid serveringen.

Ingredienser

  • 1 kg räkor med skal
  • 5 msk smör
  • vetemjöl
  • salt
  • 6 cl konjak
  • 3 finhackade schalottenlökar
  • 1/2 tsk curry
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk stött dragon
  • 2 - 3 msk tomatpure
  • 2 - 3 msk chilisås
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 dl grädde
  • lite hackad dill
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna och låt dem rinna av på en handuk. Vänd dem runt i en tallrik med mjöl och skaka av dem lätt.
    2. Smält smöret på låg värme i en panna och lägg i räkorna. Låt dem få färg, men bara en kort stund annars blir de sega. Salta lätt.
    3. ( Den som är händig slår på värmd konjak och flamberar rätten. Obs! Inte under köksfläkten! )
    4. Ta upp räkorna i en skål och täck med folie.Koka ur pannan med en aning vatten och slå upp skyn.
    5. Fräs den hackade löken i lite smör, strö på kryddorna och tillsätt efterhand de övriga ingredienserna. Låt skyn småkoka ett par minuter och ställ åt sidan.
    6. Hetta upp såsen när det är dags för servering. Lägg i räkorna och låt dem snabbt bli genomvarma utan att det kokar.
    7. Servera genast med dill över.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben