Gnocci

Serverar: 6 portioner

Gott.

Ingredienser

  • 750 g mjölig potatis
  • 1 ägg
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smör
  • Instruktioner

    1. Koka potatis med skal och ånga torrt. Skala och pressa ner den i en bunke. Tillsätt ägg, mjöl och salt, arbeta ihop till en kompakt deg.
    2. Ta upp på lätt mjölat bord och dela i 6 bitar. Rulla ut 1 cm tjocka längder och skär i 1 1/2 cm långa bitar. Tryck till varje bit med en gaffel och lägg på en kökshandduk.
    3. Koka upp saltat vatten i en gryta. Lägg i ca 20 gnocchi i taget och sjud ca 2 min tills de flyter upp. Lyft upp med hålslev och låt rinna av. Stek i smör i omgångar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben