God äppelefterrätt

Serverar: 6 portioner

Äppelkakor är alltid goda.

Ingredienser

  • 4-7 (700 g) äpplen
  • 2 dl (100 g) lingon
  • ½ dl socker
  • Ovanpå
  • 75 g smör
  • 1 ½ dl socker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 2 dl kokosflingor
  • 1/4 dl mjölk
  • Till serveringen
  • 1 burk (ca 2 dl) vaniljsås
  • Instruktioner

    Skala och skär äpplena i bitar och lägg dem i en Pajform. Tillsätt lingon och socker. Rör om. Grädda i ugn i 200 grader i ca. 15 minuter. Blanda de övriga ingredienserna med det mjuka smöret. Klicka ut blandningen över den förgräddade pajfyllningen. Fortsätt att grädda pajen i 20 minuter, tills ytan har fått färg. Serveras med vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben