Äpplen med maräng

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En variation på äppelefterrätter

Ingredienser

  • 4 stora äpplen
  • sirap
  • kanel
  • 2 äggvitor
  • 6 msk. socker
  • 10-12 knäckta valnötter
  • Instruktioner

    1. Skala kärna ur äpplena och skiva dem tunt i en smord eldfast form. Ringla över sirap och strö på kanel.
    2. Sätt in formen i 200 gr. varm ugn ca. 1/2 tim. Vispa vitorna hårt och blanda i finhackade valnötskärnor
    3. Tag ut äpplena och låt svalna något. Slå på äggviteblandnimngen. Sänk temp till: 175 grader och ställ in formen igen ca. 12 eller tills äggvitan fått lite färg. Servera med vispad grädde

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben