Äppeldessert med smulor och chokladgrädde

Serverar: 4 portioner

En säkerligen mycket god äppelefterrätt som jag ska pröva med det snaraste. De svenska äpplena är svårslagna! Ur Hemmets Journal 38/10.

Ingredienser

  • 2 stora äpplen
  • ½ dl sött vitt vin, t ex Sauternes
  • ½ dl råströsocker
  • 2 msk citronmeliss
  • Smulor
  • 2 dl grynblandning, Axa
  • 50 g smör
  • ½ dl råströsocker
  • 1 tsk kanel
  • Chokladgrädde
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 75 g vit choklad
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Skala, dela och kärna ur äpplena. Skär dem i tärningar och koka dem i en kastrull med vin, socker och citronmeliss tills de börjar mjukna. Låt kallna.
    2. Fräs grynblandningen i en stekpanna med smör. Tillsätt socker och kanel medan du rör om. Låt grynen få litet färg och sedan kallna på en tallrik.
    3. Smält samman hälften av grädden och hackad choklad i en kastrull på svag värme. Lägg över i en bunke och blanda med resten av grädden. Låt kallna i kylen.
    4. Vispa chokladgrädden med vaniljsocker tills den blir fluffig. Varva äpplen, smulor och chokladgrädde i dessertglas vid servering. Garnera med citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben