God fiskgratäng med citron och dill

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 40 minuter

Enkel god fiskgratäng med citronmos

Ingredienser

  • Mos
  • 8 mellanstora potatisar
  • 3-4 msk smör
  • Citronskal
  • Dill
  • 2 äggulor
  • 3 msk potatisvattenkok
  • Sås
  • Dill
  • Citronskal
  • Smör
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 3 msk maizenamjöl
  • 3-4 dl gräddmjölk (beroende på hur fet du vill ha såsen)
  • 300 g vit fisk
  • Instruktioner

    1. Fräs dill och citronskal i smör och olivolja, salta peppra. Tillsätt maizena och grädde låt koka 4-5 minuter och tillsätt mer mjölk om den kokar ner.
    2. Koka potatis och vispa ihop dom med lite citronskal, dill, smör, 2 äggulor, salt och peppar tillsätt mjölk till du får den konsistens du vill ha.
    3. Lägg fisken i en ugnsfast form peppra och salta spritsa moset runt fisken och häll såsen i mitten.
    4. Grädda i ugnen ca 20 minuter till moset fått lite färg.
    5. PS filea citronen och lägg den i vatten och ha som dryck till servera gärna med gröna ärtor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben