God kaka med mandel

Serverar: 10 portioner

Toppengod kaka som man kan baka och frysa och sedan ta fram när den behövs

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 1½ dl strösocker
  • 125 g mald mandel
  • Kräm
  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vanilj socker
  • 1 dl grädde
  • 75 g margarin
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvitorna hårt, blanda i socker och mandel. Bred ut till en rund kaka ca 25-30 cm i diameter på smort bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i 20 - 25 min.
    2. Alla ingredienser till krämen blandas i en kastrull. Krämen sjudes under omrörning tills den tjocknar.
    3. Kan frysas var för sig för att användas senare eller lägg ihop när krämen och kakan svalnat. Vispa grädde och lägg ett ganska tunnt lager ovanpå. Garnera med mandelflarn eller riven choklad

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sockerfria recept
    Av olika anledningar vill eller kan inte alla äta kakor med vanligt so...

    Nötter
    Tyvärr är det alltför många som är allergiska mot denna godsak. Idag h...

    Snabb-Glögg
    Snabb-Glögg betyder egentligen glödgat (upphettat) vin via glögd. 1...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben