God, nyttig och snabb kycklingfilésallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Läcker och färgglad vardagsmat.

Ingredienser

  • 3 kycklingfiléer
  • 1 kartongförpackning med kikärtor (tex GoGreen)
  • 1 tärnad gul paprika (stora bitar)
  • 1 skivad rödlök (stora bitar)
  • 1 ask med cocktailtomater
  • Blandad sallad t ex maché, ruccola, mangold etc
  • 1 tärnad gurka (stora bitar)
  • 1 bit fetaost
  • 1 vitlök (kan givetvis uteslutas)
  • 2 msk balsamicovinäger
  • 1 hackad vitlök
  • Vinäger (Röd eller vitvin)
  • Olivolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar
  • Persillade efter tycke och smak
  • Instruktioner

    1. Blanda alla grönsaker (förutom vitlöken och fetaosten) i en vacker skål.
    2. Skär kycklingen i kuber. Stek den tillsammans med vitlöken. När den fått färg, häll på lite balsamicovinäger och låt den "koka" in.
    3. Lägg på kycklingbitarna på salladen och smula över fetaosten. Droppa över olja och vinäger.
    4. Bon Appétit

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    3.5
    10 min
    2-3

    Kommentarer (6)

    olsen61 5 januari 2012

    Låter ju bara sååååå gott! :)

    gasen 5 januari 2012

    Detta låter jättegott,måste pröva.Gasen

    tulin1 5 januari 2012

    kanske något att prova

    Calvaro 6 januari 2012

    Helt ok men blev lite för mycket kikärtor för min smak. Om jag gör den igen så drar jag nog ner på kikärtorna och köper en grillad kyckling och har i salladen istället..

    monicadanell 27 januari 2012

    låter bara så gott och jag tycker om kikärtor är nog helt i min smak

    swecro 13 oktober 2012

    Den här provar vi!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben