God rödspätta med räkor

Serverar: 6 portioner

Mycket god smak. Rekommenderas varmt.

Ingredienser

  • 2 dl räkor, skalade
  • 400 g rödspättafilé
  • 2 dl crème fraiche max 8%
  • 1 tsk olja
  • 3 msk hummerfond
  • 1 dl matlagningsvin vitt
  • 1 msk senap osötad
  • 1 msk honung
  • 300 g wokgrönsaker
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    Tina räkorna. Dela fiskfiléerna i små bitar och lägg dem i en skål. Krydda. Häll över hummerfonden och vänd fiskfiléerna försiktigt. Värm upp vinet och fraichen med senap och honung i en låg kastrull och sjud fiskbitarna häri. Ta upp med hålslev. Fräs grönsakerna i oljan i en låg panna. Lägg fiskbitarna ovanpå grönsakerna. Lägg i räkorna. Häll över såsen från kastrullen. Hetta upp. Servera med kokt pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben