God sommarsallad

Serverar: 4 portioner

En sallad som jag gör mycket om somrarna till grillat.

Ingredienser

  • Isbergssallad
  • Ruccolasallad
  • 3-4 rödbetor
  • 1 rödlök
  • Svarta oliver
  • 1 pkt färska sockerärter
  • 200 g fetaost
  • Körsbärstomater
  • 1 kruka basilika
  • Pinjenötter
  • Dressing
  • 1msk rödvinsvinäger
  • 3 msk olja
  • 1 tsk dijonsenap
  • Örtsalt
  • Instruktioner

    Koka betorna i saltat vatten, tar ca 20 min, skala dom med fingrarna under rinnande kallvatten. Skär dom i klyftor. Skala och skiva rödlöken i tunna skivor, dela dom i fina ringar. Dela körsbärstomaterna i halvor. Riv salladen i stora bitar och lägg på ett stort fat, lägg ruccolan över. Lägg på betor, oliver, sockerärter, rödlök, tomater, osten bruten i småbitar. Strö över nötter och garnera med basilikablad. Blanda ihop dressingen och häll över precis innan salladen ska serveras.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben