Serverar: 8-10 portioner
Tid: 45 minuter
En mycket mumsig vegetarisk paj som kan bjudas på varm eller kall med en sallad. Går bra att användas som salt bit till kaffet och fyllningen kan varieras i det oändliga
Pajdegen tinas och plattas ut. Sätt bakplåtspapper i en långpanna och låt pajdegen också gå upp efter sidorna på den. Dela paprikorna, ta bort stjälkar, kärnor och hinnor och skär i små bitar. Lagen från fetaosten hälls bort och ostkuberna mosas lätt. Strö både de hackade paprikorna och fetaostmoses på degen i pannan Oliverna delas och trycks ned i pajen men jämna mellanrum. Matlagningsgrädde och färkost rörs ihop, äggen vispas ner och det smaksätts med torkade och finhackade örter. Häll blandningen över pajen. Pajen gräddas på nedersta falsen i 225 grader varm ugn i 25 minuter tills fyllningen stelnat och bottnen genomgräddad.
Tacopaj
Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...
Vinnare i recepttävlingen!
Meningen är väl inte att det ska vara lätt. Men när man får så här mån...