God vegetarisk paj

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 45 minuter

En mycket mumsig vegetarisk paj som kan bjudas på varm eller kall med en sallad. Går bra att användas som salt bit till kaffet och fyllningen kan varieras i det oändliga

Ingredienser

  • Botten
  • 800 g färdig pajdeg
  • Fyllning
  • 1 stor gul paprika
  • 1 stor röd paprika
  • 1 liten grön paprika
  • 200 g fetaost i saltlag
  • ca 20 svarta kärnfria oliver
  • 180 g färskost
  • 3 dl matlagningsgrädde 10%
  • 4 ägg
  • 2 msk finhackade färska örter (basilika, rosmarin och oregano eller 2-3 tsk Provence Mix kryddblandning)
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    Pajdegen tinas och plattas ut. Sätt bakplåtspapper i en långpanna och låt pajdegen också gå upp efter sidorna på den. Dela paprikorna, ta bort stjälkar, kärnor och hinnor och skär i små bitar. Lagen från fetaosten hälls bort och ostkuberna mosas lätt. Strö både de hackade paprikorna och fetaostmoses på degen i pannan Oliverna delas och trycks ned i pajen men jämna mellanrum. Matlagningsgrädde och färkost rörs ihop, äggen vispas ner och det smaksätts med torkade och finhackade örter. Häll blandningen över pajen. Pajen gräddas på nedersta falsen i 225 grader varm ugn i 25 minuter tills fyllningen stelnat och bottnen genomgräddad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Vinnare i recepttävlingen!
    Meningen är väl inte att det ska vara lätt. Men när man får så här mån...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben