Serverar: 4 portioner
Tid: 1 timme
Här kommer ett recept på en god, enkel och dessutom nyttig fiskgryta att njuta av antingen det är helg eller vanlig vardagskväll. Kanske smakar ett vitt bröd och en härlig aioli gott till?!
Lägg smöret i en stekpanna och låt det bli varmt, men inte brunt. Skär fisken i 1 centimeters tjocka bitar. Låt kräftorna rinna av och spar lagen. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Lägg fisken och kräftstjärtarna i en djup och vid panna/gryta. Rör om försiktigt. Tillsätt kräftstjärtarna och vitlöksskivorna. Tillsätt saffran, chilipeppar och lagen från kräftstjärtarna. Skölj, ansa och skiva purjolöken och lägg ned den i pannan. Slå över vinet och låt småkoka fem minuter. Skölj och skiva zuccinin och tomaterna. Skala och skiva morötterna och lägg ned dem i pannan. Smaka av med salt. Låt grytan sjuda ytterligare fem minuter på svag värme. Garnera med färsk dill och citronklyftor innan rätten skall ätas. Om Ni vill passar även ris/bulgur eller potatis servera till. Smaklig måltid!