Goda frallor

Serverar: 18 portioner

Har testat dessa idag och de smakade väldigt bra.

Ingredienser

  • 12 dl vetemjöl special
  • 2 dl Finax
  • 5 dl fingervarmt vatten, 37 grader
  • 1½ tsk salt
  • 25 g smör eller margarin
  • 50 g jäst
  • 1 ägg till pensling
  • Instruktioner

    1. Lös upp jästen i lite av vattnet.
    2. Lägg i det mesta av mjölet, salt och smör. Häll på vattnet och arbeta degen ca 5 minuter i maskin. Låt degen jäsa ca 30-40 minuter och ta upp den på bakbordet och arbeta den smidig.
    3. Gör ca 18 bullar och ställ dem att jäsa ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
    4. Pensla bullarna med ägg blandat med lite mjölk och strö på vallmofrön.
    5. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt bullarna svalna under bakduk.

    Liknande recept

    4
    1 h 45 min
    28
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben