Väldigt lätta o goda bullar som du gör kvällen innan:
Obs! Använd ej torrjäst :)
Ingredienser
50g smör eller margarin
5 dl mjölk
50g jäst
1 tsk salt
2 ägg
ca 18 dl mjöl
Instruktioner
- Låt alla ingredienser bli rumsvarma. Smält matfettet och låt det svalna. Häll i mjölken.Rör ut jästen i lite av mjölkblandningen och blanda i salt och ägg. Tillsätt resten av degvätskan och arbeta in så mycket av mjölet att degen släpper bunkens kanter och blir blank och smidig.
- Dela degen i 2 delar och rulla ut varje del till en längd. Skär varje längd i 12 bitar och rulla till bullar.
Lägg bullarna på bakplåtspappersklädd plåt och täck med plastfolie.
- Låt jäsa i kyl eller nåt svalt ställe till nästa morgon.
Pensla med mjölk och grädda mitt i ugnen 225 grader i cirka 10 min.
- TIPS! Är gott att ha riven ost på innan gräddning
- OBS!Vill du baka släta bullar så tillsätt 1 dl socker och pensla med ägg istället.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
"Övernattande" fruktostbullar
Sommartid har man kanske en del övernattande gäster. Doften av nyba...