Goda frukostbullar

Serverar: 24 portioner

Tid: 20 minuter

Väldigt lätta o goda bullar som du gör kvällen innan: Obs! Använd ej torrjäst :)

Ingredienser

  • 50g smör eller margarin
  • 5 dl mjölk
  • 50g jäst
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • ca 18 dl mjöl
  • Instruktioner

    1. Låt alla ingredienser bli rumsvarma. Smält matfettet och låt det svalna. Häll i mjölken.Rör ut jästen i lite av mjölkblandningen och blanda i salt och ägg. Tillsätt resten av degvätskan och arbeta in så mycket av mjölet att degen släpper bunkens kanter och blir blank och smidig.
    2. Dela degen i 2 delar och rulla ut varje del till en längd. Skär varje längd i 12 bitar och rulla till bullar. Lägg bullarna på bakplåtspappersklädd plåt och täck med plastfolie.
    3. Låt jäsa i kyl eller nåt svalt ställe till nästa morgon. Pensla med mjölk och grädda mitt i ugnen 225 grader i cirka 10 min.
    4. TIPS! Är gott att ha riven ost på innan gräddning
    5. OBS!Vill du baka släta bullar så tillsätt 1 dl socker och pensla med ägg istället.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    "Övernattande" fruktostbullar
    Sommartid har man kanske en del övernattande gäster. Doften av nyba...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben