Goda grytan med bogfläsk och bacon

Serverar: 4 portioner

En enkel och mycket lättlagad gryta som får en mycket fin smak utan andra kryddor än salt och peppar. Baconrullarna ger just det där lilla extra som ska till och det enda man skulle kunna tänka sig som ytterligare förhöjer det fräscha intrycket är klippt persilja att strö över eller blanda i.

Ingredienser

  • 300 g benfritt bogfläsk
  • Smör eller margarin
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 200 g bacon
  • 1 blomkålshuvud
  • 2 purjolökar
  • 2-3 medelstora morötter
  • 2 dl buljong
  • 1-2 dl crème fraiche
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Skär bogfläsket i ca 2x2 cm-tärningar och bryn dem fint i lite smör eller margarin. Krydda med salt och peppar och lägg köttet på en tallrik så länge.
    2. Rulla baconskivorna (hela eller halverade) till fasta rullader och fäst med tandpetare. Bryn dem i sitt eget fett i stekpannan.
    3. Ansa grönsakerna. Dela blomkålen i buketter, skär purjon i bitar och skiva morötterna.
    4. Varva kött, grönsaker och baconrullar (ta bort tandpetarna) i en gryta och slå på buljongen.
    5. Koka grytan under lock ungefär en halvtimme eller tills kött och grönsaker är genomkokta.
    6. Runda av med crème fraiche för krämigare gryta och värm upp. Klipp gärna över lite persilja.
    7. Servera med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben