Goda Laxen med Hummer smalmat

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

Den är så god och mager

Ingredienser

  • 500g laxfile
  • 1 dl vatten
  • 3 msk hummerfond
  • 1 dl lättmjölk
  • 2½ dl matlagningsgrädde( max 7%)
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 knippa dill
  • 3 msk röd stenbitsrom
  • cayennepeppar
  • Garnering
  • 3 msk röd stenbitsrom
  • dill
  • Instruktioner

    Vispa samman vatten, hummerfond,mjölk, grädde och senap i en traktörpanna. Låt det koka ihop något. Lägg ner laxfieerna och sjud under lock 10 min. Hacka dillen. Rör ner dill och rom i såsen. Smaka försiktigt av med cayennepeppar. Garnera med dill och stenbitsrom. Servera med kokt potatis eller ris, socker ärtor och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    AiramE 11 mars 2009

    Det här receptet är super! Min nya favorit!!!

    tjockajag 26 januari 2011

    Detta recept har jag gjort tidigare i en "fetare" variant. Tack för en lättare variant och för de uträknade pointsen. Mkt gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben