Goda mjukkakor

Tid: 1 timme

Detta är ett gammalt recept som kommer från min mormor. Min mamma brukade baka dessa mumsiga kakor då jag var liten, och nu bakar jag dem själv. Jag kände att jag ville dela med mig av dessa läckerheter, och valde därför att publicera receptet här på Matklubbens sida. Jag hoppas att ni kommer uppskatta kakorna lika mycket som det jag gör.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1½ dl margarin (smält och avsvalnat)
  • 3 dl mjölk
  • 2 tsk hjorthornssalt
  • Ca 8½ - 9 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt margarin, mjölk, hjorthornssalt samt vetemjöl och blanda samman ingredienserna till en jämn smet. Klicka ut smeten, med hjälp av en matsked, på bakplåtar som är försedda med bakplåtspapper.
    2. Grädda kakorna i 200 grader och i mitten av ugnen. Gräddningstiden varierar mellan 8 minuter och upp till ca 10 minuter, ibland någon minut ytterligare. Olika ugnar gräddar olika och det är därför svårt att ange en exakt gräddningstid. Man får helt enkelt prova sig fram. Det är dock mycket viktigt att inte kakorna tar färg vid gräddningen.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 15 min
    20
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben