Mjukkaka med havregryn

Serverar: 24 portioner

Tid: 40 minuter

Saftig och god kaka i långpanna.

Ingredienser

  • 3 dl mjölk
  • 100 gram margarin
  • 4 dl socker
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 8½ dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 250 gram margarin
  • 3 dl socker
  • 7 tsk kanel
  • 4½ dl havregryn
  • Instruktioner

    1. Smöra en långpanna. Smält 100 gram margarin. Vispa ägg och socker och blanda ner övriga ingredienser. Häll smeten i långpanna. Fyllningen: Smält 250 gram margarin i en kastrull. Rör ner socker, kanel och havregryn. Fördela blandningen över smeten i långpannan. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter i 175 grader.
    2. Låt svalna och skär sedan i lämpliga bitar. Låt dig väl smaka!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben